Saturday, January 21, 2006

All Your Base Are Belong To Us

En sludder sætning, men ikke desto mindre levende bevis på Internettets gennemslagskraft i forhold til at sprede budskaber uden om de konventionelle massemedier og en fascinerende historie.

"All Your Base Are Belong To Us" er historien om et dårlig oversat japansk computerspil, der kom på markedet i Europa i starten af 90'erne og spredte sig som ringe i vandet på internettet og blev et verdensomspændene fænomen.

Se den originale spilsekvens her!

Spilnørder tog hurtig den humoristiske frase til sig, og kort tid efter dukkede de første parodier af spilsekveksen op på Internettet.

Parodien, som for alvor satte gang i fænomenet

Fra nu af bredte fænomenet sig for alvor. Frasen blev integreret i internet og chatjargon (AYBABTU), som et udtryk for aggresivitet, der blev lavet cd'er, t-shirts, kortspil, kendte tv-serier lavede spoofs på det, en cd blev indspillet med spoofs om teksten i spillet.

I USA var der endda flere episoder, hvor folk tog den videre fra cyberspace og ind i den virkelige verden.

- I 2003 lavede en gruppe unge mennesker en 1. april spoof i Sturgis, Michigan, hvor de om natten placerede skilte over hele byen med teksten: "All your base are belong to us. You have no chance to survive make your time". Byen gik i panik, da de troede det var terrorister. Gruppen af unge blev arresteret af politiet.

- Newstickeren på en lokal tv-station i North Caroline blev hacket og istedet for en rigtige nyhedstekst var det "All your base belong to us" der blev vist da nyhedsudsendelsen gik på.

Sjov historie og utrolig hvad nettet kan skabe af fænomener!! Prøv at søge på sætningen og se hvor meget der her på det rundt på Internettet!

0 Comments:

Post a Comment

<< Home